Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4055

Stamate declarata ca Pactul pentru Europa este un document fără valoare juridică

28 mai. 09:45   Politică
3847 0

Olesea Stamate declarata ca Pactul pentru Europa este un document fără valoare juridică, din acest motiv la semnarea pactului nu au participat președinții de partide, dar doar reprezentanți.

Declarațiile au fost făcute de vice-președinta PAS, Olesea Stamate, în cadrul emisiunii ”Puterea a Patra”.

”Ținînd cont că nu este un document cu valoarea juridică, probabil și colegii mei și cei din alte partide au considerat că este la nivel de decizii sau de semnatari secretarul general de partid este suficient”, a declarat Stamate.

Amintim că 13 partide politice din Moldova au semnat duminica, 26 mai, „Pactul pentru Europa”, care prevede că aderarea Republicii Moldova la UE este singura strategie națională.

Renato Usatîi a declarat că „Pactul pentru Europa” a dezbinat pînă și partidele pro-europene, deoarece nu toate partidele pro-europene l-au semnat, iar din cele 82 de partide înregistrate în Republica Moldova, doar 13 au participat la semnarea pactului menționat.


”Nici unul dintre liderii partidelor care au peste 1% nu au venit să semneze personal. Ce fel de „eveniment istoric”, dacă președinților de partid le este rușine să vină personal să semneze? Dacă punem împreună majoritatea partidelor semnatare, ele nu ajung nici la pragul electoral. Pactul de la Snagov în România a fost semnat de toate partidele. „Pactul pentru Europa” nu a fost semnat nici măcar de toate partidele declarate pro-europene”, a scris Usatîi pe Telegram.1
6
0
2
19

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?