Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Sondaj: Pe cine vor vota moldovenii în turul doi al alegerilor prezidențiale

9 noi. 2020,, 10:19  
1421 3

În mai puțin de o săptămînă, moldovenii sînt așteptați la urnele de vot pentru a-și alegea din a doua încercare șeful statului.

Potrivit unui sondaj realizat la începutul acestei luni, 83% dintre cetățenii intervievați au declarat că vor merge la secțiile de votare, pe cînd 4,1% nu sînt siguri că vor merge să voteze. La fel, 2,2% spun că cel mai probabil nu-și vor exercita dreptul la vot.

Întrebați cu cine vor vota în turul doi al alegerilor rrpezidențiale, 33% dintre respondenți, au declarat că își vor da votul pentru lidera PAS, Maia Sandu, pe cînd pentru candidatul independent Igor Dodon vor vota 31,1%.

Avînd în vedere că sondajul are o marjă de eroare de +-3%, șef al statului ar putea fi în continuare Igor Dodon, spun autorii sondajului.

De menționat că, la sondaj au participat moldovenii cu excepția celor din regiunea Transnistreană și a celor din diasporă.


Sondajul a fost realizat în perioada 3-7 noiembrie la telefon pe un eșantion de 1086 de persoane. Sondajul electoral a fost realizat la comanda IPP și a Comunității WatchDog.MD”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?