COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Sondaj: Cei mai mulți cetățeni au încredere în președintele țării

Sondaj: Cei mai mulți cetățeni au încredere în președintele țării

Președintele țării, Igor Dodon, se bucură de cea mai mare încredere a cetățenilor. O demonstrează sondajul „Solidaritatea socială în contextul pandemiei COVID-19”, realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Moldova.

Respondenții au fost întrebați în care personalitate politică au cea mai mare încredere. 36,8 la sută din cei deciși au spus că au încredere în Igor Dodon. Pe locul doi s-a plasat Maia Sandu, care se bucură de încrederea a doar 15,1%. Premierul Ion Chicu s-a plasat pe locul trei cu 14%, iar în edilul Capitalei Ion Ceban au încredere 8 la sută din cetățeni.

În top cinci se regăsește și președintele PDM, Pavel Filip cu 6,6%. Liderul socialiștilor, Zinaida Greceanîi, se bucură de încrederea a 6 la sută din cetățeni, aceasta fiind urmată de primarul de Bălți Renato Usatîi cu 5,8% și Andrei Năstase cu 2,8%.


Alți politicieni, precum Vladimir Voronin, Octavian Țîcu, Ilan Șor și Irina Vlah au fost menționați de cîte 1% din respondenți.

9,7 % din persoanele, care au participat la sondaj au spus că nu au încredere în nimeni, iar 4% nu știu sau nu au vrut să răspundă la întrebare.

Sondajul a fost realizat la telefon în perioada 1-7 mai pe un eșantion de 1141 de persoane din 418 de localități din toate regiunile țării. Marja de eroare este de trei la sută.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load