X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Solicitarea CEC de anulare a înregistrării candidaților de la "Șansă", executată de 8 consilii

1 noi. 2023,, 21:10   Politică
2976 0

La această etapă, 8 din 9 Consilii electorale de circumscripție au executat hotărîrea Comisiei Electorale Centrale și au anulat înregistrarea candidaților la funcția de primar și consilier din partea partidului Șansă.

Precizările au fost făcute în cadrul Ședinței Comisiei Electorale Centrale din 1 noiembrie, transmite Noi.md cu referire la zdg.md.

Astfel, doar într-un singur caz Consiliul electoral de circumscripție a respins solicitarea CEC de a examina anularea înregistrării candidaților din partea partidului Șansă, emisă în cadrul ședinței de luni, 30 octombrie, după ce a fost constatată coruperea alegătorilor prin oferirea sau promisiunea unor foloase și alte încălcări.

„Opt Consilii electorale de circumscripție au executat hotărîrea Comisiei Electorale Centrale și au anulat înregistrarea candidaților așa cum a cerut Comisia Electorală Centrală și doar într-un singur caz Consiliul electoral nu a executat hotărîrea”, a declarat Vicepreședintele CEC, Pavel Postica.

CEC nu a specificat despre care Consilii este vorba.


Comisia Electorală Centrală a obligat Consiliile electorale de circumscripție din mai multe localități din țară să examineze, pînă la 1 noiembrie, anularea înregistrării candidaților la funcția de primar și consilier din partea partidului Șansă. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de luni, 30 octombrie.

Mai mult, unul dintre membrii Comisiei a propus lipsirea partidului de alocații de la bugetul de stat, timp de un an, în perioada 2024-2025, dar restul membrilor au decis că alocarea banilor de la bugetul de stat va fi examinată mai tîrziu, în funcție de rezultatele pe care le va avea partidul la alegeri.

Mai exact, Consiliile electorale care vor anula înregistrarea candidaților din partea partidului Șansă sînt din:

Tîrșiței, raionul Telenești

Țareuca, raionul Rezina

Ișcălău, raionul Fălești

Dobrogea Veche, raionul Sîngerei

Merenii Noi, raionul Anenii Noi

Alexanderfeld, raionul Cahul

Pitușca, raionul Călărași

Răculești, raionul Criuleni

Joltai, din UTA Găgăuzia

4
0
1
1
20

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?