X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Socialiștii critică pachetul de legi privind reforma SIS

29 mar. 2023,, 21:33   Politică
2189 0

Socialiștii sînt împotriva pachetului de legi privind reforma Serviciului de Informații și Securitate, care urmează a fi examinat de Parlament, în prima lectură, pe 30 martie.

Potrivit deputatei BCS, Adela Răileanu, acest pachet de legi conține prevederi „sensibile și periculoase”, care „încalcă nu doar Constituția țării, ci și normele internaționale privind drepturile omului”.

Deputata susține că se propune instalarea de aparate de supraveghere audio, video și de fotografiat în locuințele cetățenilor, fără informarea acestora, iar companiile de comunicații ar urma să colaboreze cu Serviciile speciale și să pună la dispoziția acestora datele despre utilizatori, transmite tv8.md.

„Într-un stat normal, după un astfel de aviz, în cel mai bun caz aceste proiecte ar fi fost aruncate la coș, deoarece sunt considerate abuzive. Însă, la noi - ca la nimeni. Urmează să fie examinate în prima lectură! Autorii, de facto, acceptă conceptul proiectelor și vor aplica cîteva modificări cosmetice, de ochii lumii, însă esența va rămîne intactă. Acest regim ne-a obișnuit cu astfel de scamatorii.

Cel mai abuziv proiect din acest pachet de legi este cel cu privire la activitatea contrainformativă și activitatea informativă externă. Acest proiect de lege conține prevederi sensibile și extrem de periculoase, care trezesc îngrijorarea opoziției și a experților independenți în domeniul drepturilor omului”, a scris Adela Răileanu, pe Facebook.


Deputata mai susține că „chiar dacă acest proiect de lege este propus cu scopul declarat de a proteja securitatea națională, aceasta nu justifică încălcarea drepturilor și libertăților cetățenilor. Într-o societate democratică, există mijloace legale de a proteja securitatea națională, fără a încălca drepturile omului”.

5
0
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?