Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Socialiștii cer măsuri urgente, după creșterea bruscă a prețurilor

16 mai. 2019,, 13:08   Politică
3189 2

PSRM își exprimă nemulțumirea față de inacțiunea autorităților în legătură cu creșterea bruscă a prețurilor pentru anumite categorii de mărfuri pe piața moldovenească, informează Noi.md.

Potrivit lor, prețurile la produse au fost majorate în condiții de incertitudine politică, iar aceste scumpiri lovesc direct în cele mai vulnerabile categorii ale populației.

"Avînd în vedere că prețurile la legumele din Moldova, timp de un an, (aprilie-aprilie) au crescut cu 40%, putem spune că aceasta este o situație de urgență pentru republica noastră. O asemenea creștere a prețurilor la produsele agricole nu este justificată nici din punct de vedere a situației economice din sectoarele relevante, nici în ceea ce privește veniturile cetățenilor din Republica Moldova. Cinic și insultător arată și majorarea prețurilor la combustibil, în mijlocul perioadei în care se desfășoară munca pe teren, ceea ce provoacă indignarea producătorilor agricoli", se arată într-o declarație a PSRM.

Formațiunea cere autorităților responsabile de reglementarea prețurilor pe piața moldovenească - atît celor de stat, cît și celor independente - să adopte măsuri urgente pentru a soluționa problema.

De asemenea, PSRM solicită să fie oferite garanții sociale populației în condiții de creștere necontrolată și nejustificată a prețurilor.


"Statul este obligat să susțină populația, în primul rînd, păturile sociale vulnerabile. Considerăm, de asemenea, că este necesar să fie revizuit coeficientul de indexare a pensiilor, ținînd cont de majorările prețurilor pentru bunurile de primă necesitate", se mai arată în declarație.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?