Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

SIS cere excluderea din cursa electorală a doi candidați ai partidului "Șansă"

29 oct. 2023,, 14:40   Politică
6619 2

Directorul Serviciului de Informații și Securitate, Alexandru Musteață a trimis o scrisoare către Comisia Electorală Centrală, în care se propune excluderea candidaților Partidului Șansă pentru funcțiile de primar din municipiile Orhei și Bălți, Alexei Lungu și Victoria Șapa, din cursa electorală cu doar cîteva zile înainte de alegeri.

În scrisoarea menționată, se susține că acești candidați ar avea conexiuni cu grupul Șor și ar prezenta un „pericol la adresa securității statului”, transmite Noi.md cu referire la agora.md.

Musteață menționează că în campania electorală cei doi au promis implementarea proiectelor de infrastructură și a programelor social economice din „surse financiare provenite din spălarea banilor coordonată de oligarhul Ilan Șor”.

Astfel, se propune ca Comisia Electorală Centrală să ia măsuri în acest sens.

Potrivit Ziarului de Gardă, în 2022, Lungu a „aderat” la trustul media afiliat lui Ilan Șor, iar, în prezent, acesta moderează emisiunea „PULS” difuzată de Orizont TV, televiziune afiliată lui Ilan Șor, care a preluat mai multe programe ale postului TV6, licența căreia a fost suspendată la sfîrșitul anului trecut de către Comisia pentru Situații Excepționale.


La mijlocul lunii iulie, după declararea neconstituționalității Partidului Șor, în locul său a apărut o altă formațiune politică, cu același nume – Blocul Ș.O.R., format din două partide: Partidul Moldovenesc „Ai Noștri” și Partidul Politic „Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei”.

Între timp, partidul „Ai noștri” a fost redenumit în Partidul Politic „ȘANSĂ”, iar în mai puțin de două săptămîni, la cîrma partidului s-au succedat doi lideri. După cîteva zile în care președintă a partidului a fost o oarecare Olga Ursatîi, noul președinte al partidului „ȘANSĂ” a devenit jurnalistul Alexei Lungu.

9
1
0
3
42

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?