Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

Minstra Justiției despre Partidul “Șansa”: Dacă instanța îi va limita activitatea pînă la scrutin, atunci nu va putea participa la prezidențiale

26 mai. 17:20   Politică
3870 2

Ministra Justiției a explicat decizia instituției pe care o conduce de a cere instanței de judecată limitarea activității Partidului Șansă, una dintre formațiunile satelit ale echipei fugarului Ilan Șor.

Oficiala spune că mecanismul aplicat se conține deja în legislație, nu este unul nou și „pur și simplu a fost declanșat pentru a disciplina formațiunea vizată”, transmite Noi.md cu referire la unimedia.info.

„Ar putea fi și această opțiune, ca P. Șansă să nu participe la prezidențiale. Depinde cînd instanța de judecată va lua o decizie și dacă o va lua asta înseamnă că partidul va avea mai multe interdicții - să nu fondeze mijloace de informare în masă, să nu participe în campanii în perioada interdicției, să nu facă agitație, să nu aibă întrevederi.

- Nu există riscul creării unui precedent?

Este o pîrghie a statului ca acest partid să se disciplineze și să fie un semnal ca toți să fie transparenți și corecți”, a declarat Veronica Mihailov-Moraru la ÎnProfunzime de la protv.


Ministerul Justiției a înregistrat, la mijlocul lunii mai 2024, la Judecătoria Chișinău, sediul Centru, cererea de chemare în judecată prin care solicită aplicarea prevederilor Legii cu privire la partidele politice, privind limitarea activității Partidului Politic „Şansă”, pentru un termen de 6 luni.

Decizia vine după ce Comisia Electorală Centrală a sesizat Ministerul Justiției, informînd că în cadrul controlului complex efectuat în privința Partidului Politic „Șansă”, organul de conducere al acestuia nu s-a conformat cerințelor Comisiei și nu a prezentat datele complete, urmînd a fi aplicate corespunzător prevederile Legii cu privire la partidele politice.

12
0
0
2
89

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?