X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Șeful Interpol Moldova: "Ilan Șor a părăsit, din nou, Israelul"

7 feb. 21:25   Politică
4022 0

Oligarhul fugar, Ilan Șor, condamnat de justiția din Moldova la 15 de închisoare în dosarul „Frauda bancară” a părăsit statul Israel, pe 1 februarie, curent.

Declarația a fost făcută de șeful Interpol Moldova, Viorel Țențiu, în cadrul emisiunii „Secretele Puterii”, de la JurnalTV, transmite newsmaker.md.

Oficialul a precizat că Chișinăul nu cunoaște, deocamdată, direcția în care Șor a zburat și nici cu ce avion. Între timp, Șor a anunțat în seara zilei de 7 februarie că a avut o întrevedere cu președintele Comitetului Dumei de Stat a Rusiei pentru afaceri CSI, Leonid Kalașnikov, cu care ar fi vorbit despre Moldova și relațiile cu Federația Rusă. Oligarhul fugar nu a precizat, însă, unde a avut loc întrevederea.

„Vreau să vă comunic că, de fapt, Șor de mai multe ori a ieșit din Israel. În premieră, vă aduc la cunoștință că pe 1 februarie dimineață, la 06:02, Șor a părăsit Israelul, folosind pașaportul statului Israel. Nu se cunoaște, însă, ruta de deplasare și numărul zborului. Autoritățile din Israel nu ne-au comunicat despre aceste informații. (…) De fiecare dată cînd a plecat, a făcut-o utilizînd pașaportul statului Israel. (…) Pînă la moment nu avem informații despre revenirea acestuia în Israel”, a declarat șeful Centrului cooperare polițienească internațională (Interpol) al IGP, Viorel Țențiu.

Țențiu a precizat că toate actele de călătorie deținute de Ilan Șor, inclusiv cele israeliene, sunt introduse în baza de date a Interpol, respectiv, toate cele 196 de state membre ale Interpol au obligația de a-l aresta și extrăda în Republica Moldova, în cazul în care le va trece granița.


Întrebat dacă Chișinăul urmează să transmită solicitări în adresa Federației Ruse, în vederea reținerii lui Șor, dacă acesta va trece granița statului rus, Țențiu a declarat că solicitările au fost deja expediate.

„Cei din Federația Rusă ne-au comunicat că ultima ieșire al lui Șor din Federația Rusă a fost la 27 decembrie 2014 și că nu este cetățean al Rusiei. Acum o întrebare retorică: oare răspunsul lor este veridic?”, s-a întrebat Țențiu.

De menționat că, între timp, oligarhul fugar Ilan Șor a anunțat în seara zilei de astăzi pe rețelele de socializare că a avut o întrevedere, pe 7 februarie, cu președintele Comitetului Dumei de Stat a Rusiei pentru afaceri CSI, Leonid Kalașnikov. El a calificat discuția „productivă” și „utilă”, fără să menționeze, însă, unde a avut loc.

24
4
2
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?