X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Șeful Delegației UE: "Sînt anumite probleme legate de modul în care agenda Parlamentului este formată"

17 aug. 2023,, 13:29   Politică
2140 0

Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova Janis Mazeiks susține că sînt „anumite probleme legate de modul în care agenda Parlamentului este formată și ajustată chiar înainte de ședințe”.

În acest sens, pentru Radio Chișinău, diplomatul a spus că există spațiu de îmbunătățire în viitor.

Janis Mazeiks a fost întrebat care în opinia lui au fost principalele reușite ale Guvernului de la Chișinău în decursul acestui an în contextul parcursului european al Moldovei și care au fost principalele reușite și restanțe privind implementarea celor 9 recomandări Comisiei Europene, pe care Republica Moldova trebuie să le realizeze pentru a putea începe negocierile de aderare, transmite newsmaker.

„Cele mai mari rezultate sînt acolo unde sînt și cele mai mari provocări. Ceea ce am văzut în ultimul an legat de reforma justiției, a fost avansarea Republicii Moldova în procesul de pre-vetting, mai mulți judecători, procurori au fost supuși acestei proceduri. Acest proces a mers înainte. Au fost și obstacole, dar procesul oricum avansează. În același timp, este clar că în acest domeniu nu vom avea un rezultat final pînă la sfîrșitul anului și nici nu ne așteptăm la acest lucru. Vrem să avem un proces de curățare bine făcut și justificat, iată de ce cred că va fi o provocare și pentru anii care urmează. Totuși, în domeniul justiției am avut un progres semnificativ”, a comunicat ambasadorul.


El a adăugat că „au fost deficiențe în domenii pe care le consideram a fi finalizate”.

„De exemplu, implicarea în procesul decizional al societății civile. Da, aceasta este prezentă, dar vedem anumite probleme legate de modul în care agenda Parlamentului este formată și ajustată chiar înainte de ședințe. Cred că, în domeniile în care progresul fost unul foarte puternic, există spațiu de îmbunătățire în viitor”, a menționat Janis Mazeiks.

2
0
2
1
13

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?