X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Secretarul de stat la Ministerul român de Externe şi ministrul Afacerilor Europene din Finlanda, la Chișinău

18 ian. 2023,, 13:20   Politică
2386 0

Secretarul de stat pentru afaceri europene de la București, Daniela Gâtman, şi ministrul pentru Afaceri Europene şi Proprietatea de Stat al Republicii Finlanda, Tytti Tuppurainen, efectuează o vizită comună la Chişinău.

Cei doi oficiali au avut o rundă de consultări politice, cu prilejul vizitei de lucru efectuate de oficialul finlandez în România, la invitaţia oficialului român. Potrivit MAE de la București, cele două părţi au abordat temele principale ale agendei bilaterale, în special perspectivele de intensificare a dialogului politic, respectiv oportunităţile de consolidare a cooperării economice şi sectoriale.

Discuţiile au vizat şi teme de actualitate ale agendei europene, axate în principal pe aspecte ale cooperării la nivel european în gestionarea consecinţelor agresiunii Federaţiei Ruse asupra Ucrainei, precum şi pe implicarea Uniunii Europene şi a statelor membre în sprijinul partenerilor din Vecinătatea Estică şi Balcanii de Vest.

Astfel, inclusiv în perspectiva vizitei comune pe care oficialii român şi finlandez o efectuează la Chişinău, secretarul de stat pentru afaceri europene a subliniat necesitatea continuării şi consolidării sprijinului multisectorial al Uniunii Europene pentru Republica Moldova, ca stat candidat la aderarea la UE.

Gâtman a evidenţiat şi susţinerea solidă a României pentru aderarea la UE a Republicii Moldova, avansarea reformelor necesare şi impulsionarea procesului de integrare europeană a statului vecin.

1
1
0
0
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?