Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Sandu: Trebuie folosite toate instrumentele legale pentru a tempera creşterea preţurilor

1 feb. 2022,, 16:15   Politică
2713 14

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat Consiliul Suprem de Securitate, tema centrală a şedinţei CSS fiind situaţia macroeconomică curentă, precum şi principalele tendinţe şi provocări ale anului 2022.

Membrii CSS au ascultat raportul Băncii Naţionale a R. Moldova, instituţie care este responsabilă prin lege pentru asigurarea stabilităţii preţurilor, transmite Noi.md cu referire la mesaj.md.

„Majorarea preţurilor la nivel internaţional e o cauză obiectivă pentru creşterea preţurilor în ţara noastră, însă trebuie folosite toate instrumentele legale pentru a tempera această tendinţă”, a menționat Maia Sandu în cadrul şedinţei.

Drept urmare, CSS a recomandat Băncii Naţionale să analizeze efectele intervenţiilor sale de pînă acum şi să le corecteze, atunci cînd acestea nu sînt eficiente. Între timp, Guvernul urmează să continue politica de susţinere a categoriilor cele mai afectate de creşterea preţurilor.

„Executivul urmează să vină cu resurse suplimentare, la cele deja alocate pentru creşterea pensiilor şi a compensaţiilor la plata resurselor energetice, pentru a ajuta cetăţenii să treacă mai uşor prin această criză. La fel, Guvernul trebuie să continue reformele destinate îmbunătăţirii mediului de afaceri pentru a asigura o creştere economică robustă şi incluzivă”, a mai menţionat șefa statului.


Șefa statului a convocat luni, 31 ianuarie, Consiliul Suprem de Securitate (CSS) pentru a discuta situația macroeconomică curentă, principalele tendințe și provocări ale anului 2022.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?