X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Sandu a trimis Parlamentului un proiect de lege privind confiscarea averii obţinute ilegal

1 feb. 2022,, 13:43   Politică
7112 7

Maia Sandu continuă lupta cu corupţia. A trimis Parlamentului un proiect de lege privind confiscarea averii obţinute ilegal.

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunţat că a expediat astăzi Parlamentului proiectul de lege ce are ca scop îmbunătăţirea cadrului legal pentru a face posibilă punerea în practică a mecanismului de confiscare extinsă a averilor acumulate prin acte de corupţie, transmite Noi.md cu referire la tvrmoldova.md.

Legea actuală conţine un obstacol care îngreunează procedura de confiscare a bunurilor celor care s-au îmbogăţit ilicit şi le dă posibilitate să-şi păstreze averile. De facto, aceştia rămîn în posesia averilor prin transferul lor către persoane terţe. Proiectul de lege propus Parlamentului vine să elimine această lacună”, declară şefa statului.

Maia Sandu a mai adăugat că eforturile actualei guvernări de îmbunătăţire a normelor legislative pentru a combate corupţia vor continua. „Vor continua şi eforturile de reformare a justiţiei pentru ca normele legale să fie aplicate pentru toţi, fără excepţie”, susţine preşedintele.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?