Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Sandu salută planul Guvernului de dezvoltare a țării „Construim Moldova europeană”

29 iun. 2023,, 07:45   Politică
2779 1

Șefa statului Maia Sandu a salutat planul Guvernului de îndeplinire a celor 4 priorități naționale de dezvoltare a țării, anunțat de premierul Dorin Recean.

Prioritățile includ: asigurarea păcii și securității, dezvoltarea economică și crearea locurilor de muncă, modernizarea infrastructurii și îmbunătățirea condițiilor de viață în localitățile noastre și o justiție care să facă dreptate, notează Noi.md cu referire la radiomoldova.

„Cele 20 de acțiuni guvernamentale „Construim Moldova europeană” înseamnă pași concreți care să crească nivelul de trai al oamenilor și să transforme Moldova într-un stat european. Îmi doresc ca aceste lucruri să se întîmple cît mai curînd”, a spus șefa statului.

Obiectivul principal al planului este aderarea țării noastre la UE pînă în anul 2030. Executivul își propune să modernizeze infrastructura, spitalele, să sporească exporturile pe piața UE, să reformeze sistemul de asistență socială, să elimine corupția din instituțiile de stat, să confiște averile dobîndite ilegal, să extindă suprafețele împădurite, să îmbunătățească serviciile pentru diasporă și să crească economia.

De asemenea, printre cele 20 de acțiuni, sînt și priorități necesare pentru securizarea frontierelor țării și consolidarea capacității instituțiilor de a face față amenințărilor hibride, iar planul pentru modernizarea infrastructurii presupune creșterea investițiilor în drumuri, în poduri rutiere și în domeniul feroviar. În ceea ce privește justiția, Guvernul se va concentra pe promovarea judecătorilor și procurorilor integri și profesioniști.

5
1
0
1
27

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?