X 
Criza energetică stiri: 1774
Cutremure stiri: 387
Eurovision stiri: 424

Sandu: Republica Moldova trebuie să devină membră a UE în următorii ani

4 ian. 16:51   Politică
2607 3

R. Moldova trebuie să devină membră a UE în următorii ani, pînă la sfîrșitul acestui deceniu, a declarat președinta Maia Sandu într-un interviu pentru proiectul „Moldova poate”, transmite radiochisinau.

Ea a subliniat că UE este în primul rînd un proiect de pace și prosperitate, iar pentru a ajunge în UE, fiecare trebuie să lucreze pentru aceasta:

„R. Moldova va fi membră a Uniunii Europene și eu cred că R. Moldova trebuie să devină membră a UE în următorii ani, pînă la sfîrșitul acestui deceniu. Acum acest lucru se poate întîmpla doar dacă punem cu toții umărul.

UE a fost creată după Al doilea Război Mondial pentru a nu mai permite războaie în țările membre și am văzut că este un proiect de pace. UE este un proiect al libertății și democrației și asta înseamnă să creezi un stat în care este prețuită și protejată viața fiecărui cetățean. UE este despre prosperitate și cunoaștem cu toții care este nivelul de trai al oamenilor din țările UE. Exact asta ne dorim și noi pentru R. Moldova, ne dorim ca cetățenii R. Moldova să poată să trăiască fericiți, în bunăstare și în pace aici, acasă”.

6
1
0
0
26

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий