COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 929 781   INFECTAȚI 361 828(+712)   TRATAȚI 345 226      DECESE 9022(+37)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3013

Sandu nu va participa la summit-ul UEE, desfășurat în format de videoconferință

14 oct. 13:26   Politică
2080 1

Președintele Republicii Moldova nu va participa la ședința Consiliului Economic Suprem Eurasiatic (organul supranațional Suprem al Uniunii Economice Eurasiatice — UEE) programată pentru astăzi, care va avea loc în format de videoconferință.

Motivele acestei decizii nu anunțate. Informația că liderul moldovean nu se va alătura negocierilor șefilor de stat și de guvern ai țărilor UEE a fost confirmată de o sursă din cadrul structurilor de stat din Moldova, scrie kommersant.ru

La întîlnire va participa președintele rus Vladimir Putin, care va discuta cu colegii săi din UEE despre lupta împotriva pandemiei și crearea unor piețel comune de petrol și gaze.

Anterior, Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că Statele Unite și Uniunea Europeană exercită o imixtiune fără precedent în treburile interne ale Republicii Moldova, interzicînd direct Președintelui, Maia Sandu, să vorbească despre dorința de a avea relații normale cu Rusia.

La reuniunea Consiliului Miniștrilor de Externe ai țărilor CSI, care are loc la Minsk pe 14 octombrie, participă Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Ruslan Bolbocean.


La 15 octombrie, la ședința Consiliului șefilor de stat ai CSI (care va avea loc în format de videoconferință) va participa prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X