X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Sandu nu va participa la summit-ul UEE, desfășurat în format de videoconferință

14 oct. 2021,, 13:26   Politică
3227 1

Președintele Republicii Moldova nu va participa la ședința Consiliului Economic Suprem Eurasiatic (organul supranațional Suprem al Uniunii Economice Eurasiatice — UEE) programată pentru astăzi, care va avea loc în format de videoconferință.

Motivele acestei decizii nu anunțate. Informația că liderul moldovean nu se va alătura negocierilor șefilor de stat și de guvern ai țărilor UEE a fost confirmată de o sursă din cadrul structurilor de stat din Moldova, scrie kommersant.ru

La întîlnire va participa președintele rus Vladimir Putin, care va discuta cu colegii săi din UEE despre lupta împotriva pandemiei și crearea unor piețel comune de petrol și gaze.

Anterior, Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că Statele Unite și Uniunea Europeană exercită o imixtiune fără precedent în treburile interne ale Republicii Moldova, interzicînd direct Președintelui, Maia Sandu, să vorbească despre dorința de a avea relații normale cu Rusia.

La reuniunea Consiliului Miniștrilor de Externe ai țărilor CSI, care are loc la Minsk pe 14 octombrie, participă Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Ruslan Bolbocean.


La 15 octombrie, la ședința Consiliului șefilor de stat ai CSI (care va avea loc în format de videoconferință) va participa prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?