Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Sandu: „Nu avem nimic împotriva rușilor”

29 feb. 22:37   Politică
4644 3

Președinta Maia Sandu a comentat, pe 29 februarie, rezoluția adoptată de Tiraspol în ajun, prin care a cerut, între altele, „protecția” Federației Ruse în contextul „presiunilor tot mai mari din partea Republicii Moldova”.

Șefa statului dă asigurări: „Federația Rusă nu poate face mare lucru azi în Transnistria, nici chiar dacă ar vrea”. Pentru ca să reușească „să facă ceva”, spune președinta, Moscova trebuie „să schimbe guvernarea la Chișinău”.

De asemenea, șefa statului a spus că nu are nimic împotriva rușilor și a cerut Federației Ruse să respecte Republica Moldova.

„Vreau să fie foarte clar, noi nu avem nimic împotriva rușilor, noi avem împotriva tancurilor rusești. Vrem doar ca Federația Rusă, ca și alte state, să respecte Republica Moldova, alegerea cetățenilor Republicii Moldova. Noi sîntem o țară democratică, încă trebuie să mai consolidăm această democrație, dar oamenii decid ce fac, unde merg, cu cine cooperează”, a continuat președinta Maia Sandu, transmite NM.

Amintim că miercuri, 28 februarie, la Tiraspol a avut loc „congresul deputaților de toate nivelurile”, din stînga Nistrului.

22
2
0
2
107

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?