Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Sandu, la Briceni: „Putem depăși crizele, rămînînd de partea bună a lumii”

19 iul. 2023,, 07:29   Politică
3244 1

Șefa statului, Maia Sandu, a fost marți în cîteva localități din nordul țării, în raionul Briceni. La prima oră, s-a întîlnit cu mai mulți fermieri din regiune cu care a discutat despre problemele din sector și mai ales despre impactul încălzirii globale asupra agriculturii.

"Construcția sistemelor de irigare este una dintre soluții, doar că aceasta necesită investiții considerabile. Guvernul a reușit să mobilizeze surse externe și va iniția construcția sistemelor de irigare în mai multe localități în următoarele cîteva luni.

Dar pentru a face față noilor provocări, cu toții trebuie să folosim resursele de apă cu mai multă grijă decît în trecut, iar agricultorii trebuie să cultive culturi rezistente la secetă", a spus șefa statului, transmite Noi.md.

La Drepcăuți, Maia Sandu a discutat cu oamenii din localitate și cu cei veniți de la Criva despre problema piețelor de desfacere pentru micii fermieri, despre pensii, despre nevoia implicării comunităților în monitorizarea implementării proiectelor de dezvoltare locală. Drepcăuți beneficiază de două proiecte din Programul "Satul European", destinate asigurării cu apă a grădiniței și amenajării unui teren de joacă în localitate.


La întîlnirea cu localnicii din Grimăncăuți, s-a discutat despre prețurile la resursele energetice. "Putem depăși crizele cu care ne confruntăm, rămînînd de partea bună a lumii, împreună cu țările democratice și urmînd calea noastră de integrare europeană", a conchis Președinta Maia Sandu.

5
0
0
1
27

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?