X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Sandu: Demisia Guvernului Gavrilița nu reprezintă nicio criză politică

15 feb. 2023,, 21:10   Politică
3238 0

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, întrebată despre cît de oportună este demiterea Guvernului condus de Natalia Gavrilița pentru Republica Moldova, a asigurat că nu există nicio instabilitate sau criză politică, transmite realitatea.

Mai multe declarații pe acest subiect au fost făcute la emisiunea „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova, ediția de miercuri, 15 februarie curent.

„Nu este nicio instabilitate politică. Următorul Guvern va fi investit mîine (16 februarie 2023) și va fi asigurată continuitatea reformelor. Acest Guvern urmează să continue reformele, în special, cele cerute de instituțiile europene pentru a avansa pe calea integrării UE”, a declarat Maia Sandu.

Potrivit șefei statului, prim-ministrul desemnat Dorin Recean se va baza pornind de la siguranța cetățenilor, securitatea statului, dezvoltarea și creșterea economie.

„Noi sîntem afectați de războiul, inclusiv pe plan economic sîntem într-o situație dificilă, dar nu există nicio criză politică și nu trebuie să există griji în acest sens”, a asigurat Maia Sandu.


Amintim că tot azi, mai devreme, Andrei Spînu, fostul ministru al Ifrastructurii și Dezvoltării Regionale, ex-vicepremier, acum secretar general al Aparatului Președintelui, a avut o postare pe contul său de Telegram pe același subiect. „Prieteni, urmăresc cum pe parcursul ultimelor zile se fac eforturi pentru a băga zîzanie în echipa noastră. Speculații, zvonuri, falsuri și acuzații sînt lansate de tot felul de oameni și canale care îi slujesc pe cei care vor să destabilizeze și să fure țara noastră. Vă rog să nu îi luăm în serios. Noi mergem uniți înainte. Mîine va fi votat noul Guvern. Avem multă treabă și ne vom asigura că în țară va fi pace. Avem nevoie de stabilitate pentru a continua parcursul nostru european. Moldova va reuși!”, a scris Spînu pe Telegram.

Natalia Gavrilița și-a anunțat demisia pe 10 februarie curent. Mai tîrziu, Dorin Recean a fost desemnat candidat.

0
0
0
0
17

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?