X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Rusia este îngrijorată de dotarea în masă a armatei moldovenești

2 noi. 2023,, 13:16   Politică
3086 0

Guvernul rus este îngrijorat de dotarea în masă a armatei moldovenești.

Despre acest lucru a declarat directorul celui de-al doilea departament pentru țările CSI din cadrul Ministerului rus de Externe, Alexei Polișciuk, relatează mass-media rusă.

Diplomatul a menționat că Chișinăul a început să finanțeze activ armata republicii și să transfere militarilor diverse echipamente. Potrivit lui Polișciuk, astfel de acțiuni sînt un motiv de îngrijorare.

"Dotarea în masă a armatei moldovenești <...> sub pretexte neverosimile nu poate decît să ridice semne de întrebare, avînd în vedere statutul de neutralitate al Republicii Moldova", a subliniat purtătorul de cuvînt al Ministerului de Externe.

El a adăugat că Moscova se așteaptă ca Chișinăul să continue să respecte acordurile privind reglementarea transnistreană exclusiv pe cale pașnică. În același timp, conducerea rusă înțelege îngrijorarea Tiraspolului în această problemă, a mai spus Polișciuk.


Așa cum autoritățile moldovenești au declarat anterior în repetate rînduri, Chișinăul oficial se pronunță pentru retragerea trupelor rusești de pe teritoriul republicii și insistă asupra soluționării pașnice a conflictului transnistrean exclusiv pe cale diplomatică, cu păstrarea suveranității și integrității teritoriale a țării, în cadrul frontierelor recunoscute internațional ale Republicii Moldova, cu un statut special pentru Transnistria.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și prim-ministrul Dorin Recean declară mereu că soluționarea conflictului transnistrean poate fi realizată doar pe cale pașnică.

25
1
0
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?