Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Rusia: Dosarul deschis pe un complice al lui Platon ajunge în judecată

1 sep. 2021,, 10:51   Politică
3449 2

Procuratura Generală a Federației Ruse a aprobat un rechizitoriu într-un dosar penal împotriva fostului proprietar al ПАО АКБ «Балтика», Oleg Vlasov.

El este acuzat că a efectuat tranzacții valutare folosind documente falsificate prin transferul de fonduri în conturile nerezidenților la o scară deosebit de mare ca parte a unei comunități criminale (partea 3 a articolului 210, clauzele „a”, „b” din partea 3 a articolului 193.1 din Codul penal al Federației Ruse), transmite Noi.md cu referire la Știri.md.

Bani.md scrie că, potrivit anchetei, cel tîrziu în iunie 2013 la Moscova și Chișinău, proprietarul BC Moldindconbank S.A., Veaceslav Platon, împreună cu antreprenorii Vladimir Plahotniuc și Alexander Korkin, a creat o comunitate criminală cu scopul de a retrage ilegal fonduri în valută din Federația Rusă.

Oleg Vlasov a fost implicat în aceasta, iar cu participarea sa, membrii comunității criminale, din iunie 2013 pînă în mai 2014, au retras ilegal fonduri în valută din conturile acestei organizații de credit din Rusia în conturile bancare ale unui nerezident al SA CB “Moldindconbank” „în valoare de peste 46 de miliarde de ruble”.

Ancheta a fost efectuată de Departamentul de Investigații al Ministerului Afacerilor Interne din Rusia. Instanța a ales o măsură preventivă împotriva lui Vlasov sub formă de detenție. După aprobarea rechizitoriului, dosarul penal a fost trimis Judecătoriei regiunii Preobrazhensky din Moscova pentru examinarea de fond.


În legătură cu ceilalți membri ai comunității criminale, ancheta continuă.

Bani.md amintește că Veaceslav Platon a fost văzut, la începutul lunii august, plimbîndu-se pe străzile Londrei. Asta în timp ce la Chișinău, autoritățile îl așteaptă să se prezinte la ședințele de judecată în care este vizat. Mai mult, controversatul om de afaceri ar fi cerut azil politic în Marea Britanie. Asemenea afirmație a fost făcută de către deputatul PAS, Lilian Carp, membru în Comisia securitate națională, apărare și ordine publică.

Veaceslav Platon este acuzat că, în decembrie 2016, ar fi comis coruperea activă a doi gardieni din cadrul Detaşamentului cu Destinaţie Specială „Pantera” al Departamentului Instituţiilor Penitenciare, care asigurau paza şi escortarea acestuia în instanțele de judecată. De asemenea, acesta mai este acuzat și de faptul că, fiind gestionarul cu pachetul majoritar de acţiuni la trei companii de asigurare, deţinute prin intermediul unor interpuși, a organizat sustragerea banilor deţinuţi pe conturile companiilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?