Criza energetică stiri: 772
Preşedintele stiri: 3230
Puterea stiri: 7217
Obiectiv european stiri: 291

Important pentru cetățenii moldoveni care au planificate călătorii în Rusia. Noi reguli de la 1 septembrie

1 sep. 2021,, 07:52   Societate
5443

Ministerul Sănătății informează despre noile condiții de traversare a frontierei de stat anunțate de Federația Rusă, în contextul limitării răspîndirii infecției COVID-19.

Începînd cu 1 septembrie curent, cetățenii Republicii Moldova care intenționează să intre pe teritoriul Federației Ruse, au obligația ca pînă la traversarea frontierei de stat, să înregistreze rezultatele testului COVID-19, în aplicația mobilă ”Călătorește fără COVID-19” (”Путешествую без Covid-19”), dezvoltată de autoritățile ruse. Testul trebuie să fie efectuat prin metoda PCR, să fie negativ și cu o valabilitate nu mai mare de 72h.

Totodată, în decursul a trei zile calendaristice din momentul intrării pe teritoriul Federației Ruse, aceștia vor fi testați obligatoriu la COVID-19, prin metoda reacției PCR. Pînă la obținerea rezultatelor, vor trebui să respecte regimul de autoizolare la domiciliu/locul de aflare.

Nu este necesară testarea PCR pe teritoriul Federației Ruse, a cetățenilor Republicii Moldova care dețin confirmarea că în ultimele 12 luni au fost vaccinați împotriva COVID-19 sau că în ultimele 6 luni au fost infectați cu COVID-19.

Menționăm că, Republica Moldova este în proces de aderare la platforma mobilă ”Călătorește fără COVID-19”.


Aplicația online ”Путешествую без Covid-19” poate fi accesată la următorul link: https://www.mid.ru/bezcovid

În același timp, atragem atenția asupra faptului că regimul temeiurilor legale pentru trecerea frontierei Federației Ruse de către cetățenii străini rămîne neschimbat, prevăzut în cadrul Decretului Guvernului Federației Ruse Nr. 635-r din 16 martie 2020 și Decretului Guvernului Federației Ruse Nr. 763-r din 27 martie 2020.

Înainte de călătoria planificată în Federația Rusă, se recomandă familiarizarea cu motivele legale pentru trecerea frontierelor Federației Ruse, accesînd linkul

Lista statelor deschise cetățenilor Republicii Moldova poate fi consultată aici

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав