Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Rusia cere o reglementare diplomatică asupra Transnistriei

24 mar. 2023,, 10:45   Politică
2883 0

Rusia, în calitate de mediator, face eforturi pe situația din Transnistria pentru a menține formatul „5+2”.

Nikolai Kobrinets, directorul Departamentului pentru Cooperare Europeană al Ministerului rus de Externe, a făcut o astfel de declarație într-un interviu acordat TASS.

„Rusia, în calitate de garant și mediator al procesului de reglementare transnistreană, depune eforturi politice și diplomatice pentru a păstra formatul 5+2 ca mecanism incontestabil de negociere”, a spus el.

Anterior, șeful regiunii nerecunoscute RMN, Vadim Krasnoselski, după o întîlnire cu reprezentantul permanent al Federației Ruse pe lîngă OSCE, Alexander Lukașevici, și Ambasadorul General al Ministerului de Externe al Rusiei, Vitali Tryapitsyn, a declarat că Tiraspolul este pregătit să continue dialogul cu Chișinău în orice format de dragul păcii în regiunea transnistreană.

După cum au afirmat mai devreme autoritățile din Republica Moldova, Chișinăul oficial se pronunță pentru retragerea trupelor ruse de pe teritoriul republicii și insistă asupra soluționării pașnice a conflictului transnistrean exclusiv pe cale diplomatică, cu menținerea suveranității și integrității teritoriale a țării, în cadrul granițelor recunoscute internațional ale Moldovei, cu statut special pentru Transnistria.


Cu o zi înainte, premierul moldovean Dorin Recean, într-o conferință de presă după o întrevedere cu omologul său român, Nicolae Ciucă, a spus că Moldova a subliniat întotdeauna că soluționarea conflictului transnistrean se va realiza pe cale pașnică.

15
1
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?