COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Roibu: „Să-i numești pe moldoveni „basarabeni”, înseamnă să-i trădezi”

Dacă un viitor candidat la funcția de șef de stat ca Maia Sandu, își numește țara și conaționalii „basarabeni” atunci ea nu are ce căuta în politică în general. Este declarația fondatorului și președintelui Mișcării de Tineret „Urmașii lui Ștefan”, Dumitru Roibu, și a fost făcută în cotextul în care lidera PAS și-a „permis” să nu-i numească me modloveni „basarabeni”, în repetate rînduri.

„Basarabia a fost o gubernie rusească, apoi o provincie românească. Să numești poporul Moldovei de azi în mod urît „basarabeni”, înseamnă să faci aluzii la acele timpuri cînd noi nu prea reprezentam nimic, și eram cam sub ocupație.

Să-i numești pe moldoveni „basarabeni”, înseamnă să-i trădezi, să le furi viitorul, și să lingi călcîile stăpînilor din afară”, scrie Roibu pe pagina sa de Facebook.

Președintele Mișcării de Tineret „Urmașii lui Ștefan” spune că o astfel de abordare din partea Maiei Sandu nicidecum nu o va ajuta să devină șef de stat, lucru la care aspiră acum.

„„Basarabia” a dispărut, atît ca realitatea unui teritoriu colonizat, cît și ca glotonim artificial (pentru că numai natural nu a fost). Așa a dispărut și viitorul politic oarecum pretins veritabil al Maiei Sandu, care în speranța de a plăcea stăpînilor din afară, a uitat că în primul rînd trebuie să slujească și să placă MOLDOVENILOR, cei ce deja niciodată nu o vor mai alege în calitate de Președinte al MOLDOVEI”, a conchis Dumitru Roibu.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load