Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Reniță: "Ar trebui să ne gîndim la interesele naționale, dar să nu facem declarații pe placul curatorilor occidentali"

17 iul. 2022,, 11:02   Politică
5109 0

Conducerea țării, în declarațiile sale, ar trebui să exprime punctul de vedere al poporului, dar să nu facă declarații pe placul curatorilor occidentali.

Așa a comentat comentatorul politic Valeriu Reniță declarațiile președintelui parlamentului Igor Grosu cu privire la participarea țării noastre la evenimente la nivel de CSI, scrie primul.md

"Este important ca spekerii, adică oamenii din conducerea țării, atunci cînd vorbesc, să exprime punctul de vedere al poporului, dar nu al lor sau, și mai rău, punctul de vedere al curatorilor și stăpînilor de peste hotare", a spus Reniță în cadrul emisiunii "Tema cu Liudmila Belcencova".

Potrivit expertului, conducerea de vîrf a țării, în primul rînd, ar trebui să se gîndească la interesele naționale și la interesele poporului, dar să n-o facă pe ”eroul”.

"Dacă la acest subiect ar fi exprimat punctul de vedere al tuturor moldovenilor, ar fi fost cel puțin mai precaut și nu s-ar da drept erou. Pentru că în aceste cuvinte el este un erou. Poporul moldovenesc are propriile interese, iar interesul nostru este să fim prieteni cu toată lumea și să căutăm propriile beneficii, pentru că sîntem o țară mică. Dar să nu fim eroi".


Anterior, în emisia unui post de televiziune privat de televiziune, președintele Parlamentului, Igor Grosu, vorbind despre CSI, a condiționat prezența Moldovei în această organizație. "Acolo au loc evenimente și eu am spus, transmiteți, Vă rog, Secretariatului CSI sau celor care ne invită, ca mai întîi să oprească războiul și apoi vom vorbi", a spus speakerul, adăugînd că nu vede rostul să participe la evenimentele CSI, atunci cînd în țara vecină are loc o tragedie.

13
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?