Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Recomandările Comisiei de le Veneția trebuie implementate de la A la Z – declarație

5 apr. 2018,, 11:20   Politică
3324 1

Prima tranșă din ajutorul macrofinanciar de 100 de milioane de euro din partea UE nu a fost încă debursată din cauză că nu au fost îndeplinite condițiile.

Declarația a fost făcută de parlamentarul european Siegfried Mureșan, vicepreședinte al Comisiei pentru bugete din Parlamentul European, aflat în vizită la Chișinău cu un grup de oficiali europeni, notează Noi.md.

Europarlamentarul a precizat că alocarea ajutorului financiar este legată de aplicarea recomandărilor Comisiei de la Veneția în ceea ce privește sistemul electoral. Potrivit lui Siegfried Mureșan, pentru Parlamentul European, alegerile libere în cadrul unui sistem pluripartinic, în care niciun actor politic să nu fie dezavantajat, este foarte important.

„Desigur, noi nu vrem să sugerăm niciun sistem de vot, dar am spus următorul lucru: recomandările Comisiei de la Veneția, deoarece aceea este autoritatea supremă în materie de legislație electorală în Europa, trebuie implementate în totalitate, de la A la Z. Şi fiindcă acest lucru nu s-a întîmplat, răspunsul la întrebarea ”de ce nu a ajuns încă prima tranşă din celel 100 de milioane/” este: fiindcă condiţiile nu sînt încă îndeplinite”, a declarat Mureșan.

Menționăm că Delegația Parlamentului European efectuează o vizită în Republica Moldova în perioada 2-6 aprilie, pentru a evalua nivelul de implementare a Acordului de asociere cu UE și a monitoriza eficiența utilizării sprijinului financiar din partea UE.


Despre rezultatele misiunii de documentare eurodeputații vor raporta în cadrul Comisiei pentru afaceri externe și Comisiei pentru bugete. Delegația Comisiei pentru afaceri externe este condusă de Laima Liucija Andrikienė, iar cea a Comisiei pentru bugete – de Siegfried Mureşan.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?