Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Recean spulberă speranțele celor 12 TV rămase fără licență

7 dec. 2023,, 21:16   Politică
4667 5

Premierul, Dorin Recean, spulberă speranțele celor 12 televiziuni rămase fără licență pe perioada Stării de Urgență. Acesta a declarat la o emisiune de la Jurnal TV că acestea nu vor putea să emită chiar dacă se termină Starea de Urgență.

„Guvernul pregătește și a adopta mai multe pachete legislative, care să permită Guvernului să gestioneze astfel de situații în afara stării de urgență. Prin urmare cele 12 TV, care sînt despre propagandă și despre finanțare ilegală, despre deservirea unor grupări criminale nu vor putea să emită în eter chiar dacă se termină starea de urgență. Cele 12 canale nu vor putea să emită”, a declarat Recean, transmite realitatea.

Totodată, premierul a subliniat că și alte decizii la fel vor fi abordate în afara stării de urgență.

„Guvernul a muncit foarte mult ca să își pregătească instrumentariu necesar pentru a gestiona aceste probleme care au apărut în sarea de urgență și care necesitau intervenția de urgență a Guvernului pentru a fi gestionate anumite situații excepționale. Media, energetică, refugiați sînt foarte multe decizii”, a punctat prim-ministrul.

Amintim că, anterior ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, a declarat că starea de urgență nu va mai fi prelungită, dacă situația nu se va agrava. Pe 24 noiembrie, starea de urgență a fost prelungită cu 30 de zile, începînd cu data de 1 decembrie. De la începutul războiului din Ucraina, în țara noastră starea de urgență a fost prelungită de mai multe ori.

10
0
1
5
99

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?