Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Patru posturi TV au fost sancționate cu amenzi în sumă de 55 000 de lei

19 noi. 2023,, 10:20   Societate
2367 1

Consiliul Audiovizualului (CA) a sancționat patru furnizori de servicii media cu șase amenzi în valoare de 55 000 de lei și o avertizare publică pentru abateri privind reflectarea campaniei electorale.

Este vorba despre posturile Jurnal TV, TVC 21, Vocea Basarabiei TV și N4.

Postul Jurnal TV a fost amendat cu 25 000 de lei, pentru că a abordat subiecte cu conținut electoral în programele „Ora expertizei”, „Secretele puterii” și „Триггер”. De asemenea, postului TVC 21 i-a fost aplicată o sancțiune în valoare de 10 000 de lei pentru prezența subiectelor electorale în emisiunea „Истина”.

În ambele cazuri, programele menționate nu au fost incluse în Declarația privind reflectarea alegerilor locale, fapt care contravine Codului electoral.

În același timp, TVC 21 a fost amendat cu încă 5 000 de lei, pentru că în programul „Главное” mai multe subiecte au fost prezentate în mod unilateral, cu omiterea informațiilor și a punctelor de vedere importante pentru înțelegerea contextului. CA menționează că moderatorul a dat dovadă de lipsă de imparțialitate cînd nu a intervenit pentru a echilibra declarațiile făcute de invitați.


La fel, în cazul postului TVC 21, fotografiile prezentate în programele informative „NEWS Digest” nu au fost însoțite de sursa de proveniență, furnizorul fiind sancționat cu 5 000 de lei. Pentru lipsa rigorii și acurateței în prezentarea știrilor, TVC 21 a mai fost sancționat cu alte 5 000 de lei.

În buletinele informative de la posturile Vocea Basarabiei TV și N4 au fost realizate subiecte fără a asigura echilibrul de opinii. Pozițiile subiecților vizați la aceste posturi TV nu au fost prezentate pe parcursul buletinelor de știri și nici în următoarele ediții. Astfel, postul Vocea Basarabiei TV a fost amendat cu 5 000 de lei, iar N4 fost avertizat public.

2
1
0
2
23

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?