X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Recean, cu un mesaj pentru „minoritatea coruptă din tagma judecătorilor”

2 aug. 2023,, 10:32   Politică
8727 4

Premierul Dorin Recean a comentat astăzi situația creată în sectorul justiției, după ce ieri, Curtea Supremă de Justiție a dispus ca 21 de candidați descalificați inițial de Comisia pre-vetting să fie reevaluați.

Șeful executivului a calificat aceste decizii drept o sfidare, însă nu s-a arătat surprins de poziția CSJ. Potrivit lui, în structurile justiției mai rămîn judecători care opun rezistență inițiativelor de curățare a sistemului, însă acest lucru nu va zădărnici eforturile guvernării.

„Vreau să le spun la minoritate coruptă din tagma judecătorilor că nu ne-ați surprins de fapt, continuați și zădărniciți eforturile de autocurățare. Acolo e un fel de copy-paste, s-a încercat de mai mult timp de a demonstra un efort de sfidare. Nu o să reușiți, vom continua să insistăm să avem legislație care să permită autocurățarea sistemului.

M-am uitat peste texte, o parte din ele înțeleg că au fost scrise în afara Curții. Asta înseamnă perpetuarea corupției, fiecare din ei va răspunde conform legii în vigoare”, a menționat Dorin Recean.

Menționăm că ieri, CSJ a anulat deciziile Comisiei pre-vetting de a-i descalifica pe mai mulți candidați la funcții în Consiliul Superior al Magistraturii și a obligat membrii ei să efectueze reevaluarea candidaților. CSJ a mai luat decizii pozitive pentru cîțiva procurori care candidează la funcții în CSP și care au fost descalificați inițial.

1
1
1
1
24

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?