Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4063

Recean a venit cu prima reacție după scandalul cu Țentiu

7 iun. 08:30   Politică
3417 3

Prim-ministrul Dorin Recean, aflat astăzi la Edineț în cadrul vizitei tradiționale în teritoriu, a comentat schema de corupție investigată de procurori în care ar fi implicat și șeful Biroului Interpol Moldova Viorel Tențiu.

Premierul a precizat că Guvernul are toleranță zero față de corupți, notează Noi.md cu referire la realitatea.

„De aceea este important acest efort anticorupție, pe care îl promovează Guvernul și Parlamentul, iar efortul de reformare a justiției este unul fundamental. Avînd în vedere că am acumulat atîta corupție în ultimii 30 de ani, iată că în sfîrșit avem rezultate în identificarea și pedepsirea acestor corupți.Guvernul are toleranță zero față de corupție și va oferi toate instrumentele necesare organelor de urmărire penală, procuraturii și justiției pentru a identifica și sancționa încălcările din timp. Ceea ce vreau să menționez aici este că detaliile tehnice pot fi furnizate de organele de urmărire penală sau de procurori. Guvernul, pe de altă parte, va întreprinde toate măsurile necesare pentru a ne asigura că nu există oportunități pentru perpetuarea corupției în sistem”, a spus premierul Dorin Recean.

Amintim că, Șeful Biroului Interpol Moldova Viorel Tențiu este acuzat că ar fi pus pe roate o presupusă schemă de corupție și că ar fi facilitat obținerea statutului de refugiat sau a azilului în Moldova pentru persoane căutate.

Judecătorii au decis că Viorel Tențiu va petrece 30 de zile în arest preventiv. Avocatul biroului Interpol Moldova a declarat că va ataca încheierea Judecătoriei Ciocana la Curtea de Apel.

5
5
0
3
19

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?