X 
Arşiţa stiri: 174
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1455

Recean: „Este important să avem un Program național de siguranță rutieră”

18 iun. 16:09   Societate
3124 0

Raportul privind evaluarea performanței siguranței rutiere în Republica Moldova și conceptul Programului național de siguranță rutieră au fost prezentate în cadrul unui atelier, desfășurat la Casa Guvernului.

Prim-ministrul Dorin Recean a remarcat importanța elaborării și implementării Programului pentru asigurarea protejării vieții și sănătății participanților la trafic și reducerea costurilor asociate accidentelor rutiere.

Șeful Executivului a menționat că, în ultimii ani, țara noastră a înregistrat progrese în ceea ce privește securitatea traficului rutier. „Guvernul construiește și repară infrastructura, creează condiții mai sigure pentru cetățeni, dar este necesară implicarea tuturor”, a precizat premierul.

În context, prim-ministrul Dorin Recean a apreciat contribuția instituțiilor publice și a organizațiilor neguvernamentale care promovează securitatea traficului rutier.

Totodată, șeful Cabinetului de miniștri a menționat necesitatea elaborării unui document care va defini și planifica politica publică a Guvernului privind siguranța rutieră. „Este important să avem un Program național de siguranță rutieră și să ne mobilizăm pentru a-l implementa”, a declarat prim-ministrul Dorin Recean.


Elaborarea Programului național de siguranță rutieră are drept scop reducerea treptată a numărului deceselor și traumatismelor grave, prin îmbunătățirea siguranței traficului rutier în Republica Moldova și îmbinarea unui șir de măsuri de siguranță rutieră pasivă și activă. La fel, este necesară schimbarea comportamentului participanților la trafic, prin educarea și creșterea gradului de conștientizare, precum și responsabilizarea în ceea ce privește respectarea reglementărilor de circulație.

1
0
0
0
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав