X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

PSRM va contesta în instanță procesele-verbale pentru purtarea panglicii Sfîntul Gheorghe

10 mai. 2023,, 12:29   Politică
2837 0

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) pregătește chemări masive în instanțele de judecată pentru a contesta procesele-verbale privind purtarea Panglicii Sf. Gheorghe.

"Fiecare proces-verbal ilegal privind purtarea Panglicii Sfîntul Gheorghe de Ziua Victoriei va fi contestat în instanțele de judecată. ne exprimăm indignarea față de samavolnicia nejustificată a poliției, care s-au comportat ilegal și inadmisibil cu participanții la marș, care purtau simbolul Marii Victorii – panglica Sf. Gheorghe", se arată în declarație.

Formațiunea politică face apel către toți cetățenii care au primit procese-verbale să informeze despre aceasta apelînd la linia telefonică deschisă de PSRM: (022) 855 853, transmite Noi.md cu referire la rupor.md

"Nu punem la îndoială faptul că toți conducătorii Ministerului Afacerilor Interne și reprezentanții poliției care au întreprins acțiuni ilegale în timpul marcării Zilei Victoriei vor fi pedepsiți în conformitate cu legea. Memoria despre Marele Război pentru Apărarea Patriei va fi păstrată mereu de către poporul nostru", a conchis partidul.

Vă reamintim că miercuri, poliția a declarat că au existat 180 de cazuri de purtare a panglicii Sfîntului Gheorghe în timpul evenimentelor de masă dedicate Zilei Victoriei, contrar hotărîrii Curții Constituționale.


De asemenea, polițiștii au precizat că au întocmit 15 procese-verbale la fața locului și au înmînat 9 citații, iar 7 persoane au fost deja interogate. Restul nu s-au prezentat încă la secția de poliție pentru documentare.

23
1
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?