X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Primele declarații ale Valentinei Buliga, după ce a fost demisă de la șefia CNAM

10 aug. 2021,, 16:11   Politică
31896 0

La o zi după ce a fost demisă din funcția de director general al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM), Valentina Buliga a venit cu prima reacție, vorbind despre activitatea sa în cadrul instituției pe care a condus-o, dar și adresînd un mesaj de mulțumire.

„Atunci cînd m-am lansat în politică, am ştiut că funcţiile vin şi pleacă. În orice post pe care l-am deţinut, mi-am făcut munca onest, profesionist şi am depus toate eforturile pentru a schimba lucrurile în bine, pentru a avea grijă de oameni. Pe parcursul anilor, oriunde am activat, am avut rezultate frumoase, pe care mulţi dintre voi le cunoaşteţi”, a spus Buliga.

În calitate de director general al CNAM, Valentina Buliga susține că a reuşit împreună cu echipa să facă faţă celei mai mari provocări – pandemia.

„Am acţionat ca o pernă de oxigen pentru instituţiile medico-sanitare în această perioadă, chiar dacă acestea uneori nu au făcut tot posibilul pentru a satisface nevoile pacienţilor. Îmi doresc mult ca sistemul de sănătate să se transforme în unul prietenos populaţiei. Împreună cu colegii am făcut lucruri importante şi de care sînt mîndră. Ne-am onorat obligaţiile contractuale la timp şi în volumul necesar, am majorat tariful pentru tratamentul COVID-19 ca să acoperim necesităţile instituţiilor medicale în prest rea serviciilor de calitate, am început gestionarea listelor de aşteptare pentru unele operaţii costisitoare și primele rezultate sînt deja vizibile”, a scris Valentina Buliga pe Facebook.

„Mulţumesc echipei pentru colaborarea fructuoasă în obţinerea acestor rezultate. Am trăit o experienţă plăcută şi mă bucur că am reuşit să facem lucrurile posibile împreună. Exprim gratitudine vouă şi tuturor celor care m-au susţinut şi m-au încurajat de fiecare dată. O bucăţică din energia şi inima mea o las în acest colectiv, la fel cum am făcut de fiecare dată, oriunde am muncit. Valorile de care mă ghidez le voi păstra şi în continuare – corectitudinea, profesionalismul, bunăvoinţa, omenia. Să aveţi parte de sănătate, bucurii din partea celor dragi, reuşite în tot ceea ce faceţi”, a conchis Buliga.


Valentina Buliga a fost demisă din funcția de director general al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM). Decizia a fost luată de către Guvernul Gavrilița, întrunit în prima sa ședință luni, 9 august.

Valentina Buliga, exponentă a Partidului Democrat din Moldova (PDM), a fost numită în mai 2020 la conducerea instituției. Anterior, ea a fost deputată din partea PDM, dar și ministră a Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Executivul condus de Natalia Gavrilița nu a numit, deocamdată, un înlocuitor pentru Buliga la șefia CNAM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?