X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Președinția oferă detalii din cadrul discuției dintre Sandu și Zelenski

22 aug. 2023,, 17:36   Politică
2816 1

În timpul vizitei sale de lucru în Republica Elenă, șefa statului a avut o întrevedere bilaterală cu omologul său ucrainean, Volodymyr Zelenskyy.

Oficialii au vorbit despre tranzitul de grîne ucrainene pe teritoriul nostru, despre ultimele evoluții de pe front și despre parcursul nostru european.

„În această săptămînă, cînd Republica Moldova și Ucraina își marchează Ziua Independenței, am vorbit despre cît de importante sînt pacea și libertatea pentru țările noastre. În pofida situației regionale dramatice, ambele țări fac reforme complicate și pași concreți ca să accelereze inițierea negocierilor de aderare la UE”, a subliniat Președinta Maia Sandu.

La fel, Președinta a vorbit cu omologul său de la Kyiv și despre cel de-al treilea Summit al Platformei Crimeea la nivel de șefi de stat și de guvern, care va avea loc miercuri, 23 august.

„Moldova se bucură astăzi de pace datorită curajului poporului ucrainean. Moldova este alături de Ucraina, alături de ucrainenii care luptă pentru a-și apăra pămîntul și dreptul de a-și decide propriul viitor”, a mai spus șefa statului.


5
0
1
1
51

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?