COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 847 840 INFECTAȚI 325 526(+1568)   TRATAȚI 305 068     DECESE 7459(+35 )  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2954
Puterea stiri: 6906
Coronavirus stiri: 7672

Președintele Moldovei consideră că vizita ei în Rusia trebuie să fie bine pregătită

3 sep. 10:30   Politică
1670 28

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat că deocamdată nu planifică o vizită în Rusia, deoarece aceasta trebuie să fie bine pregătită.

"Deocamdată nu plănuiesc vizita la Moscova, deoarece ea trebuie pregătită și urmează încă să mai lucrăm la ea”, a declarat Sandu în cadrul unui interviu oferit joi PRO TV.

Ea a mai menționat că acum nu este momentul potrivit pentru vizite, deoarece în curînd în Rusia vor avea loc alegerile parlamentare, scrie tass.ru.

În august, șeful adjunct al administrației prezidențiale ruse Dmitri Kozak a vizitat Chișinăul la invitația Președintelui Moldovei. După discuțiile sale cu Sandu, Premierul moldovean Natalia Gavrilița a declarat că Guvernul acordă o mare importanță cooperării cu Rusia. Vorbind la postul RTR-Moldova, ea a subliniat că noul guvern al republicii va promova o politică externă echilibrată și este interesat să discute cu guvernul rus exportul de produse moldovenești, încheierea unui acord privind importul de gaze rusești, problemele sociale ale migranților moldoveni și alte probleme importante.

La rîndul său, Kozak s-a arătat mulțumit de negocierile cu Sandu. Potrivit acestuia, în cadrul întrevederii a fost discutată problema transnistreană, comerțul bilateral, contractul cu Gazprom și alte probleme.


Dmitri Kozak a adus asigurări că Rusia este pregătită pentru o cooperare reciproc avantajoasă.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽