COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Președintele a numit 3 posibile scenarii de dezvoltare a situației politice

Președintele a numit 3 posibile scenarii de dezvoltare a situației politice

Șeful statului consideră că există trei scenarii posibile de dezvoltare a situației politice din țară. El a vorbit despre ele în cadrul următoarei ediții a platformei video "Președintele răspunde".

Primul scenariu, în opinia lui Igor Dodon, este că totul va rămîne așa cum a fost pînă acum.

"Adică, guvernul, în lipsa unei majorități stabile în parlament, va fi minoritar și va propune proiecte de lege pentru care vor putea vota deputații, inclusiv Candu și alții", a menționat el.


Al doilea scenariu este o coaliție oficială, care, după cum consideră președintele, nu poate fi exclusă.

"În aceste condiții ar putea fi coaliția PSRM-PDM, dacă PDM se reformează, se restructurează, se va curăța", a explicat el.

Cel de-al treilea scenariu sînt alegerile parlamentare anticipate, care, însă, menționează Dodon, vor deveni o problemă pentru țară, deoarece atunci majoritatea proiectelor social-economice riscă să fie blocate sau suspendate.

"Pentru socialiști nu este o problemă să meargă în alegeri anticipate, iar pentru țară acest lucru ar putea fi o problemă, plus că pentru organizarea lor vor fi cheltuite 70-80 milioane. Cinea vrea alegeri anticipate? Maia Sandu, pentru că este în afara Parlamentului și vrea să se întoarcă în el, Ilan Șor, pentru că vrea să destabilizeze situația din cauza faptului că procurorul general a început serios să investigheze "furtul secolului" și tranzacția cu Aeroportul. Șor speră că în cazul alegerilor anticipate va fi o încurcătură și toți vor uita de el. Dar, în general, eu nu consider că alegerile anticipate sînt o ieșire din situație", a adăugat Dodon.

Șeful statului a dat, de asemenea, asigurări că, indiferent de scenariul care va fi realizat în cele din urmă, Ion Chicu va rămîne premier cel puțin pînă la sfîrșitul acestui an, însă președintele ar dori ca el să se afle la conducerea guvernului întregul mandat, pînă în 2023, pentru că el se descurcă cu sarcinile care-i sînt atribuite. Cu toate acestea, Dodon nu a exclus faptul că unii miniștri ar putea fi înlocuiți.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load