X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Președinta, despre cumpăratul partidelor și mita pentru alegători. „Nu are nimic de-a face cu democrația”

25 sep. 2023,, 23:36   Politică
3269 1

Cumpăratul partidelor politice, mituirea candidaților și alegătorilor reprezintă riscuri serioase pentru Republica Moldova, iar autoritățile se pregătesc să facă față acestor provocări la viitoarele scrutine electorale. Declarația a fost făcută de președinta țării, Maia Sandu în cadrul ediției de luni, 25 septembrie, a emisiunii „Новая неделя” cu Anatolie Golea de la TV 8.

Șefa statului a punctat că cumpăratul la stânga și la dreapta a al politicienilor, de către gruparea Șor reprezintă „corupție pură” și nu are nimic de-a face cu democrația, notează noi.md cu referire la tv8.

„Ne pregătim pentru asta, toate organizațiile, instituțiile noastre: Comisia Electorală Centrală, Serviciul de Informații și Securitate, precum și toate celelalte instituții guvernamentale care au responsabilitatea de a se asigura că toată lumea respectă legea. Pentru a nu exista mită pentru voturi, iar banii cheltuiți în campanie să fie legitimi, astfel încât să fie respectată legislația privind finanțarea partidelor și campaniile electorale.

Pentru că dacă nu se respectă legea finanțării partidelor, atunci aceasta nu mai este democrație, ci corupție. Există riscuri serioase aici, dar ne pregătim. Și sper că toate organizațiile responsabile vor lua în considerare cu seriozitate fiecare caz”, a spus Sandu.

Președinta s-a referit în context și la cazul deputaților Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan, reținuți recent de către oamenii legii.


„Aceasta este corupție pură, care nu are nimic de-a face cu democrația. Ei cumpără politicieni, plătesc pentru a câștiga controlul asupra partidelor, pentru a deveni candidați la alegeri din grupul Șor", a menționata Maia Sandu.

Întrebată de ce practica finanțării ilegale a partidelor politice nu a fost oprită în ultimii ani, șeful statului a făcut trimitere la problemele din justiție și mersul lent al reformei.

2
2
0
1
21

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?