Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Precizările Președinției R.Moldova privind declarațiile lui Zelenski

9 feb. 2023,, 17:19   Politică
3543 0

Președinția R.Moldova a venit cu unele precizări, în urma declarației președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, despre riscurile la adresa securității R.Moldova.

Într-o declarație emisă de Președinție se menționează că instituțiile statului folosesc tot ajutorul informațional al partenerilor externi pentru a preveni orice amenințări la adresa securității statului.

"Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, este în legătură permanentă cu lideri de state și guverne din țările europene și cu alți parteneri externi, inclusiv cu Președintele Zelenskyy, cu care are un schimb continuu de opinii și informații privind situația din regiune.

Instituțiile noastre responsabile lucrează pentru asigurarea securității țării și folosesc tot ajutorul informațional al partenerilor pentru a anticipa și preveni orice tentative de subminare a statului nostru", se arată în nota informativă a Președinției.

Totodată, cu o reacție la declarațiile lui Volodimir Zelenski privind planurile Rusiei în R.Moldova a venit și ministrul Afacerilor Externe, vicepremierul Nicu Popescu. Oficialul a declarat că cetățenii Republicii Moldova își doresc să trăiască în democrație, pace și prosperitate.

„În dialogul nostru extern ne conducem de prioritatea fortificării rezilienței și, în acest sens, luptăm împotriva dezinformării, pledăm pentru susținerea presei libere, prioritizăm eradicarea corupției, desfășurăm investiții în reziliența energetică și economică și modernizăm sectorul de securitate și apărare.

Pe parcursul anului trecut am fost martorii încercărilor eșuate de a destabiliza guvernul și cursul de integrare europeană, inclusiv prin proteste plătite. Toate aceste încercări au eșuat pentru că cetățenii noștri spun ferm că își doresc să trăiască în democrație, pace și prosperitate, în calitate de viitoare țară membră a Uniunii Europene”, a menționat Popescu.


Tot astăzi, Serviciul de Informații și Securitate a confirmat recepționarea informațiilor venite de la partenerii ucraineni privind amenințările de securitate la adresa Moldovei.

5
0
0
0
38

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?