X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Popșoi: Regret lipsa opoziției la ultima ședință plenară din această sesiune

2 aug. 2023,, 07:28   Politică
2208 1

Opoziția trebuie să-și apere interesele prin participarea la dezbateri.

O spune vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi, după ce opoziția parlamentară a lipsit de la ultima ședință plenară din această sesiune. Deputatul PAS spune că majoritatea proiectelor propuse de opoziție sînt populiste și nu au acoperire financiară, iar din acest motiv nu sînt examinate în plenul Parlamentului, notează IPN.

La ultima ședință plenară din această sesiune parlamentară deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor a părăsit sala de ședințe a Legislativului. În lipsa opoziției, peste 40 de proiecte de lege au fost aprobate de majoritatea parlamentară PAS fără dezbateri.

„Regret lipsa colegilor din opoziție. Noi, avînd experiența de opoziție, nu am fi ratat o asemenea oportunitate de a apăra interesele cetățenilor care ne-au votat și de a ne expune punctul de vedere. Opoziția a ales altfel. Dezbaterile ar fi fost mult mai aprinse. Cred că ar fi fost util pentru cetățenii Republicii Moldova să vadă dezbateri autentice, nu doar un monolog. Colegii din opoziție au decis să dea bir cu fugiții, e alegerea lor. Reprezentanții opoziției trebuie să-și apere interesele prin participarea la dezbateri ”, a spus Mihai Popșoi în cadrul emisiunii „Spațiul Public” de la Radio Moldova.

Vicepreședintele Parlamentului spune că inițiativele legislative ale opoziției care sînt judicioase și care au acoperire financiară, sînt dezbătute în plenul Parlamentului.

„Am inclus proiectele opoziției în agenda legislativă, dar nu au fost dezbătute din cauza lipsei opoziției. Chiar la ultima ședință și la cea de acum două săptămîni exista un proiect al deputatului Burduja care a ajuns pe agenda plenului și urma să fie dezbătut, dar în lipsa opoziției acest lucru nu putea să se întîmple. Iar în privința celorlalte inițiative ale opoziției, trebuie să recunoaștem, sînt total populiste, nu au acoperire financiară și este iresponsabil să vii cu propuneri pentru care știi că nu există acoperire financiară, iar ulterior să te superi că nu au fost acceptate ”, a mai spus vicepreședintele Parlamentului.

Luni, 31 iulie, a avut loc ultima ședință plenară din sesiunea parlamentară de primăvară. Potrivit Regulamentului Legislativului, Parlamentul se întrunește în două sesiuni ordinare pe an. Sesiunea de primăvară începe în luna februarie și nu poate depăși sfîrșitul lunii iulie. Sesiunea de toamnă urmează să înceapă în luna septembrie.

0
0
0
0
21

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?