Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Popșoi a făcut apel la partenerii externi să se implice în investigarea circumstanțelor omorului lui Horjan

3 aug. 2023,, 21:34   Politică
2313 0

Vicepreședintele Parlamentului, Mihail Popșoi, a avut, pe 3 august, o întrevedere cu Ambasadorul Thomas Mayr-Harting, reprezentantul special al Președintelui în exercițiu al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, aflat într-o vizită în Republica Moldova.

La discuții a participat și Ambasadoarea Kelly Keiderling, șefa Misiunii OSCE în Moldova, transmite newsmaker.

{{695040}}Oficialii au avut un schimb de opinii despre evoluțiile înregistrate în procesul de reglementare a conflictului transnistrean, în contextul războiului și necesitatea continuării dialogului cu partenerii internaționali implicați în proces pentru a menține situația calmă și a preveni eventualele escaladări.

„Sîntem deschiși pentru dialog și pledăm în continuare pentru soluționarea pașnică a conflictului”, a spus Vicepreședintele Parlamentului.

Discuțiile au vizat și subiectul referitor la respectarea drepturilor omului în regiunea transnistreană, în special cazul de omor al cetățeanului Republicii Moldova Oleg Horjan. Vicepreședintele Parlamentului a menționat că au fost organizate audieri parlamentare la acest subiect, autoritățile responsabile prezentînd informațiile relevante pe care le dețin. În context, Mihail Popșoi a făcut apel la partenerii externi să se implice în investigarea tuturor circumstanțelor omorului.


În cadrul întrevederii au fost abordate și aspecte referitoare la agenda de integrare europeană a Republicii Moldova și beneficiile economice ale integrării europene pentru mediul de afaceri de pe ambele maluri ale rîului Nistru.

„Vom continua să lucrăm pentru integrarea economică și socială a cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului și să promovăm intensificarea contactelor între ei, inclusiv prin intermediul diferitor proiecte”, a menționat Vicepreședintele Parlamentului.

La rîndul său, reprezentantul special al OSCE a reiterat suportul Organizației pentru soluționarea pașnică a conflictului transnistrean.

5
0
0
0
11

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?