X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Popescu: "Declarația NATO va conține și anumite referințe la R. Moldova"

11 iul. 2023,, 12:27   Politică
2098 1

„Republica Moldova este ferm angajată să aprofundeze în continuare cooperarea cu NATO”.

Declarația aparține ministrului de externe Nicu Popescu, care reprezintă, în premieră țara, noastră la un Summit NATO, transmite Noi.md cu referire la tv8.md.

În marja evenimentului, șeful diplomației moldovenești va participa și la o reuniune a miniștrilor de externe ai statelor aliate.

Totodată, este așteptat ca NATO să adopte o declarație în cadrul Summitului de la Vilnius cu referire și la Republica Moldova.

„Declarația NATO care urmează să fie adoptată va conține și anumite referințe la R. Moldova. Textul și formulările exacte care vor rezulta după ziua de astăzi, deocamdată nu le cunoaștem. Noi am exprimat anumite așteptări, dar evident este o decizie a NATO”, a spus Popescu.


Mai mult, șeful diplomației moldovenești a menționat că Republica Moldova este ferm angajată să aprofundeze în continuare cooperarea cu Alianța, menționînd că „este absolut clar că NATO sprijină R. Moldova”.

„Este absolut clar că NATO sprijină R. Moldova. NATO înțelege că securitatea și pacea R. Moldova este foarte importantă pentru întreaga Europa. Împreună cu NATO vom conlucra și în continuare pentru a asigura stabilitatea în acest colț al Europei”, a declarat Popescu în marja evenimentului.

Republica Moldova participă în premieră la nivel de ministru de externe pentru prima dată la un summit NATO. În cadrul reuniunii, ministrul Nicu Popescu va ține un discurs în care va prezenta viziunea autorităților țării noastre asupra evoluțiilor ce țin de securitatea regională.

De asemenea, ministrul Nicu Popescu va avea întrevederi cu mai mulți omologi și oficiali din țările membre NATO și țările partenere.

2
0
0
1
12

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?