X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Popescu: „Am subliniat că o sarcină stringentă este modernizarea sectorului de securitate”

11 iul. 2023,, 20:35   Politică
2230 2

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, participă la Summit-ul NATO de la Vilnius, la reuniunea miniștrilor afacerilor externe ai statelor NATO și ai statelor partenere invitate.

În cadrul reuniunii, oficialul moldovean va prezentat evoluțiile ce țin de securitatea regională, riscurilor generate de războiul declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei și măsurile pe care le întreprindem pentru a contracara provocările complexe la adresa securității Republicii Moldova. Ministrul Nicu Popescu a subliniat necesitatea promovării securității și stabilității regionale prin măsuri de consolidare a rezilienței democratice, economice, energetice, militare și de sporire a abilității de contracarare a noilor tipuri provocări.

„De asemenea, am trecut în revistă prioritățile actuale ale autorităților Republicii Moldova, printre acestea numărîndu-se implementarea reformelor pentru avansarea procesului de aderare la UE și de modernizarea țării, precum și asigurarea stabilității și securității statului. Totodată, am subliniat că o sarcină stringentă este modernizarea sectorului de securitate și apărare națională în conformitate cu noile evoluții și cerințe ale mediului actual de securitate. Am reiterat interesul țării noastre în implementarea programelor practice bilaterale, inclusiv a Pachetului de asistență NATO pentru consolidarea capacităților de securitate și apărare ale Republicii Moldova, Programului de dezvoltare profesională, Programului privind consolidarea integrității în sectorul de securitate și apărare și multe altele.

În cadrul reuniunii, Miniștrii NATO au apreciat contribuția Republicii Moldova la consolidarea securității regionale prin participarea la operațiunile de menținere a păcii, inclusiv KFOR din Kosovo. De asemenea, a fost reiterată deschiderea organizației de a susține în continuare procesele de reformare și modernizare din Republica Moldova.

În marja summit-ului, am acordat mai multe interviuri pentru presa locală și cea străină pentru a transmite mesajele noastre în cît mai multe state și regiuni.” – a spus oficialul moldovean.

4
0
1
0
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?