Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Politica de personal este unul dintre cele mai vulnerabile puncte ale actualei guvernări. Opinie

21 feb. 2022,, 11:45   Politică
2575 2

Politica de personal este unul dintre punctele vulnerabile ale actualei guvernări, iar conducerea țării ar trebui să înțeleagă că, avînd în vedere insuficiența de cadre calificate, trebuie să prețuiască fiecare specialist.

Această opinie a fost exprimată de președintele interimar al Partidului Democrat Monica Babuv, vorbind în cadrul emisiunii "Дело принципа" de pe postul de televiziune Accent, relatează Noi.md.

"Dacă e să vorbim despre politica de personal, mi se pare că acesta este unul dintre cele mai vulnerabile locuri ale actualei guvernări. Am vorbit despre acest lucru și cînd am evaluat primele o sută de zile ale Guvernului Nataliei Gavrilița. Ca persoană care a lucrat în guvern timp de șase ani, m-a mirat faptul că atunci cînd prim-ministrul a fost întrebat despre principalele greutăți cu care s-a confruntat, ea a spus că cel mai greu lucru este că invită oamenii în ministere sau agenții, dar ei nu vin. Dar ea nu a spus altceva, că actuala guvernare, sub presiune, a dat afară sute de oameni, profesioniști în domeniul lor. Iată ultimul caz. Săptămîna trecută, o persoană care a lucrat într-unul din ministerele pe care le-am condus, cu o educație impecabilă, a spus că presiunea era deja de așa natură, încît el a plcat și a plecat din țară cu familia", a spus Monica Babuc.

"Vreau să spun că eu nu înțeleg cînd premierul se miră că cetățenii nu vor să vină în aceste funcții, știind că dau vina pe oamenii care au lucrat în guverne conduse de alte formațiuni politice, că au lucrat cu Babuc, cu altcineva, cu PDM, PCRM, PLDM etc. Dar asta e o prostie. În Moldova există un deficit extraordinar de personal calificat, există problema salariilor foarte mici. Persoanele care au calificări și cunoștințe sînt întotdeauna foarte solicitate în diverse proiecte internaționale, unde salariile sînt de 10-15 ori mai mari decît în guvern. Pot să înțeleg că acești oameni au venit la putere, vor să rezolve sarcinile obiective ale programului lor, dar totuși trebuie să înțeleagă că în țara noastră trebuie apreciat fiecare specialist", a spus Monica Babuc.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?