Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Platforma DA cere convocarea de urgență a Consiliului Suprem de Securiate

22 feb. 2022,, 12:58   Politică
2793 3

Recunoașterea independenței de către Federația Rusă a zonelor separatiste Donețk și Lugansk trezește îngrijorare în rîndul formațiunilor politice de la Chișinău. Platforma DA face apel către președinta Republicii Moldova de a convoca de urgență Consiliul Suprem de Securitate. Potrivit formațiunii, acțiunile Federației Ruse încalcă flagrant dreptul internațional și provoacă un puternic val de îngrijorare cu privire la viitorul securității regionale.

„Situația rămîne extrem de complicată, țara vecină se află în fața unei invazii militare, care poate să se producă în zilelele sau chiar orele următoare. Această situație pune în pericol securitatea tuturor statelor din regiune, cît și atentează la dreptul tuturor statelor de a fi suverane și independente. În aceste condiții cresc și riscurile pentru securitatea Republicii Moldova, în contextul existenței enclavei transnistrene”, se menționează în comunicatul formațiunii.

Astfel, formațiunea face apel către toate forțele politice și civice de a avea o poziție consolidată și unită pe marginea acestor îngrijorări și cere președintei Republicii Moldova convocarea de urgență Consiliul Suprem de Securitate pentru a discuta:

Înăsprirea controlului hotarelor estice și al Aeroportului Internațional Chișinău;

Organizarea consultărilor prompte cu autoritățile abilitate din România și Ucraina pe probleme de securitate;


Consolidarea capacităților autorităților statului pentru a putea face față unui eventual val de refugiați.

    1
    0
    0
    0
    0

    Adăuga comentariu

    500

    Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

    La ce etnie vă atribuiți?