X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Pînă cînd partidele politice pot prezenta rapoartele privind gestiunea financiară

11 ian. 15:15   Politică
2710 0

Comisia Electorală Centrală (CEC) reamintește că termenul de prezentare a rapoartelor privind gestiunea financiară a partidelor politice pentru cel de al doilea semestru al anului 2023, este data de 15 ianuarie curent.

Potrivit prevederilor art. 29 din Legea nr. 294/2007 privind partidele politice, Codului electoral și ale Regulamentului privind finanțarea activității partidelor politice, raportul se prezintă în format electronic, prin intermediul SSI „Control Financiar”, notează Noi.md.

Partidele beneficiare de alocații de la bugetul de stat prezintă raportul și Curții de Conturi. Raportul urmează a fi semnat de către conducătorul și trezorierul partidului politic. Ambii poartă răspundere pentru corectitudinea datelor și a informațiilor prezentate, precum și pentru neprezentarea acestora.

Dacă raportul privind gestiunea financiară este semnat de către persoana care asigură interimatul funcției conducătorului partidului politic, acesta prezintă confirmarea Agenției Servicii Publice.

Potrivit CEC, pînă la moment doar 6 partide politice au realizat obligația și au depus rapoartele financiare.


Comisia atenționează că neprezentarea sau prezentarea tardivă de către partidele politice a raportului privind gestiunea financiară în termenul și formatul stabilit conform legii, inclusiv prezentarea unor date incomplete, constituie încălcare a prevederilor legale și este pasibilă de răspundere conform legislației.

2
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?