Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Pe calea integrării europene:Astăzi Moldova va semna o rezoluție

28 mar. 2023,, 09:27   Politică
2905 0

O rezoluție care vizează procesul de integrare europeană a Republicii Moldova va fi semnată astăzi în cadrul celei de-a 9 reuniuni a comisiei comune pentru integrare europeană dintre Parlamentul României și al Republicii Moldova, care va avea loc la Chișinău.

În cadrul ședinței vor participa și reprezentanți ai guvernelor unde vor fi discutate toate acțiunile, astfel încît în 2024, Republica Moldova să fie stat cu capacitate directă de aderare. Declarația a fost făcută de copreședintele comisiei din partea parlamentului de la Chișinău, Petru Frunze în cadrul emisiunii „La 360 de grade” , transmite radiomoldova.

Timp de 13 ani de activitate, această comisie a devenit unul dintre avocații Republicii Moldova în procesul de integrare europeană, afirmă deputatul român, Andrei Daniel Gheorghe.

„Avem obiectivul să impulsionăm acest proces pentru a implementa parcursul european prin intermediul structurilor noastre din cadrul guvernelor deoarece fiecare minister este responsabil de un domeniu anumit și urmează să avem posibilitate pînă în toamna anului curent să avem un șir de acțiuni privitor la procesul de integrare europeană”.

Timp de 13 ani de activitate, această comisie a devenit unul dintre avocații Republicii Moldova în procesul de integrare europeană, afirmă deputatul român, Andrei Daniel Gheorghe.


Comisia Comună pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României a fost constituită în anul 2010. Din ea fac parte cîte zece deputați din legislativul de la Chișinău și cel de la București. Conform regulamentului, Comisia se întrunește anual în două reuniuni, alternativ în Republica Moldova și în România.

5
0
0
0
15

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?