Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4055

Pascaru: În spatele protestelor agricultorilor stă opoziția

17 aug. 2020,, 17:41   Politică
6210 4

Partidele de opoziție încearcă prin orice căi să îndrepte tunurile spre guvernare, iar de această dată se folosesc de protestele agricultorilor. De această părere este deputatul PSRM Nicolae Pascaru.

Potrivit lui, măsurile propuse de Guvernul Chicu pentru depășirea situației critice din agricultură sînt eficiente. Altă cale decît atingerea unui compromis prin discuții nu există. De acest lucru trebuie să țină cont și cei care protestează, și care îndeamnă oamenii să iasă la proteste, afirmă deputatul.

"Avem trei crize în țară: socială, economică, o situație complicată politic. Pe lîngă asta mai asistăm și la provocările din partea opoziției. Aceste partide încearcă să îndrepte tunurile spre actuala guvernare.

Fermierilor li s-au dat 200 de milioane de lei ca ajutor, acum Guvernul Chicu face tot posibilul și mai direcționează pentru agricultură încă 100 de milioane de lei, este o sumă de bani enormă, așa suport nu au avut agricultorii de la independență încoace. Guvernul duce tratative și cu băncile de creditare, astfel ca agricultorii pe un an să aibă vacanță la achitarea creditelor și dobînzilor", a explicat Pascaru.

Deputatul a menționat și despre alte măsuri fără precedent propuse de guvern: scutirea de un șir de impozite; utilizarea TVA-ul pentru achitarea impozitelor aferente salariilor pentru agricultori. De asemenea, din fondul Agenției de Intervenții și Plăți în Agricultură vor fi achitate dobînzile la creditele de pînă la 150 de mii de lei luate de agricultori.


Nicolae Pascaru a declarat că cei care astăzi îndeamnă oamenii să iasă la proteste, în special liderul PAS, Maia Sandu, a avut intenția de a da undă verde vînzării pămînturilor moldovenești, în perioada cînd a fost premier.

"La 9 octombrie 2019, Maia Sandu s-a întilnit cu Asociația Investitorilor Străini din Moldova, unde a confirmat intenția de vota un nou Cod funciar, astfel încît cetățenii străini să poată cumpăra pămînt în Moldova. Maia Sandu împreună cu acești investitori au întocmit un document – Cartea albă, unde se recomanda vînzarea terenurilor pentru cetățenii străini. Această situație ne pune în gardă: pe de o parte cheamă oamenii la proteste, dar pe de alta, unii politiceni pregătesc documente ca să voteze în Parlament vînzarea pămînturilor Moldovei", a relatat Pascaru.

"Credem că în mare parte, protestele care sînt organizate de agriculturoii au în spate forța motorică a opoziției. Mulți din acești protestatari sînt membrii de partid. Trebuie să ne așezăm la discuții, să găsim un compromis", a conchis deputatul PSRM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?