Preşedintele stiri: 3022

PAS pregătește o nouă numire la CNPF

12 oct. 15:43   Politică
1788 2

Ecaterina Caraman este candidata din partea PAS care va fi înaintată pentru o nouă numire la Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF).

Anunțul a fost făcut, astăzi, de deputatul Dumitru Alaiba, transmite Noi.md cu referire la unimedia.info.

„Mai pregătim o numire la Comisia Națională a Pieței Financiare. E vorba de Ecaterina Caraman.

Ecaterina a muncit toată viața în sectorul financiar. Acum a decis să-și continue cariera în sectorul public și consider că statul face o achiziție foarte reușită

Ecaterina are o experiență de 17 de ani în domeniul valorilor mobiliare și a pieței de capital, a demonstrat integritate, abilități și competențe profesionale în dezvoltarea afacerilor, investiții, managementul transformării și implementarea proiectelor complexe.


Din 2014 gestionează activitatea Departamentului Investiții Corporative din cadrul Moldova Agroindbank, fiind direct responsabilă de implementarea politicii investiționale a băncii și de organizarea activității MAIB pe piața financiară nebancară (OCN, biroul de credit) în calitate de societate de investiții (Bursa de Valori).

Unul din cele mai recente proiecte ale Ecaterinei a fost emisia de obligațiuni municipale Chișinău. La moment principalul ei proiect este listarea MAIB pe piața internațională. Va fi prima instituție financiară moldovenească care va ieși pe piața internațională.

Concomitent, deține funcțiile de Președinte al Consiliului IM ”Biroul de Credit” SA, membru al Consiliului Bursei de Valori a Moldovei, președinte al Consiliului ”Ionel” SA, membru al Consiliului ”MAIB-Leasing” SA.

Anterior a fost Președinte al Consiliului „Glass Container Company” SA, membru al Consiliului „Garantinvest” SRL și membru al Consiliului Depozitarului Național al Valorilor Mobiliare.

Deține certificatul CNPF ca specialist în domeniul valorilor mobiliare”, scrie Alaiba pe pagina sa de Facebook.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X