Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Nu cedează: Vechii șefi ai CNPF cer să fie restabiliți în funcție

11 oct. 2021,, 17:38   Politică
1191 0

Vechea conducere a Comisiei Naționale a Pieței Financiare se vrea restabilită în funcție.

Aceasta solicită anularea Hotărîrii Parlamentului prin care a fost revocată. Despre asta a anunțat deputatul PAS, Dumitru Alaiba, președintele Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe.

„Fiecare are dreptul la justiție și are dreptul să-și ceară drepturile. Dar consider că în acest caz parlamentul a acționat absolut legal”, a subliniat Alaiba într-o postare pe Facebook, notează Noi.md cu referire la tv8.md.

„Ani la rînd piața de microfinanțare stă nesupravegheată, iar din cauza inacțiunii CNPF jumate din împrumuturi sînt problematice. Ani la rînd CNPF nu au acționat pentru a face ordine pe piața asigurărilor, chiar dacă legea îi obligă să o facă. Inacțiunea, acțiunile întîrziate sau ineficiente s-au soldat cu efecte de criză pe piața financiară nebancară”, a adăugat Dumitru Alaiba.

Deputatul face trimitere la raportul pentru anul 2020 al CNPF, în urma căruia a fost dispusă o evaluare a activității instituției care ar fi scos la iveală mai multe probleme grave din sectorul financiar nebancar.


„Documentul nu are nici o tentă politică. Se bazează pe fapte reale, analiză și cifre. Urmare a acestei evaluări Comisia Economie, Buget și Finanțe cu votul majorității, a recomandat Parlamentului revocarea membrilor CNPF, iar recomandarea a fost susținută. Nu sînt interpretări. Nu sînt insinuări și nu sînt generalizări. Nu este o evaluare politică”, a mai menționat Alaiba.

Conducdrea CNPF a fost demisă in coropore în data de 9 septembrie, cu votul a 54 de deputați. Revocarea a fost votată după cîteva ore de dezbateri. În hotărîre privind raportul anual de activitate al CNPF, a fost apreciată drept nesatisfăcătoare și lipsită de performanță activitatea membrilor Consiliului de administrație.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?