X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Partidele de opoziție își unesc forțele

7 noi. 2023,, 11:30   Politică
6178 0

Ion Chicu, președintele Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM), a comunicat că mai multe partide au răspuns apelului, pe care l-a lansat el zilele trecute, de a-și uni forțele împotriva guvernării. Totodată, politicianul a spus că s-a decis amânarea ședinței stabilită pentru ziua de astăzi.

„Zilele trecute am lansat un apel către partide și mișcări politice din țară pentru a ne uni eforturile în procesul de decapturare a statului și restabilire a democrației în țară. În acest sens am venit cu propunerea creării unui Comitet de Organizare a unei Reuniuni pentru data de 7 noiembrie 2023. Vreau să mulțumesc partidelor politice parlamentare și extraparlamentare, mișcărilor politice, dar și activiștilor civici, care au manifestat disponibilitatea de a se alătura acestei inițiative!

Ne-am întâlnit în cadrul unui Comitet de organizare a Reuniunii anunțate pentru ziua de mâine, 7 noiembrie, și am decis să extindem formatul acestei platforme, astfel ca în proces să fie antrenați reprezentanți nu doar a partidelor și mișcărilor politice, dar și exponenți ai societății civile, mediului academic, presei independente, asociațiilor profesionale, administrației publice, uniunilor veteranilor și a tuturor oamenilor din țară care pledează pentru salvarea democrației în Republica Moldova”, a menționat Ion Chicu, informează noi.md cur eferire la tribuna.

Totodată – a spus președintele PDCM – reieșind din faptul că forțele politice sunt antrenate acum plenar în procesul electoral pentru turul 2 al alegerilor locale, Comitetul de organizare a Reuniunii a decis desfășurarea evenimentului după consumarea exercițiului electoral, la o dată care va fi convenită în formatul extins al Comitetului și anunțată în curând.

„Să ne unim eforturile pentru decapturarea statului nostru și restabilirea drepturilor fundamentale ale omului!”, a conchis el.

113
4
0
1
12

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?